SAFTIG MOROTSKAKA - LCHF
Gjorde denna morotskaka för någon månad sen och har varit sugen varje dag sen dess. Den är helt sjukt god!
Ska tillägga att jag är VÄLDIGT dålig på både mat, bakning och uppläggning, därav de osnygga bilderna. Eheheh.
Ingredienser
50 g smör
3 ägg
2,5 msk sötströ
3 dl mandelmjöl
1 dl turkisk yoghurt (går även att ha gräddfil, creme fraiche, kvarg)
3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm vaniljpulver eller vaniljessence
1,5 tsk bakpulver
2 morötter
en nypa salt
Gör såhär
Smält smöret och tillsätt vaniljpulver och låt det svalna. Vispa ihop ägg, sötströ och salt tills det blir superfluffigt. Blanda alla torra ingredienser noggrant och tillsätt äggblandningen- vänd runt ordentligt tills allt är blandat. Tillsätt även yoghurten. Skala och riv sedan morötterna på den fina sidan av rivjärnet och rör ner i smeten. Till SIST häller du i det smälta vaniljsmöret och blanda allt ordentligt.
Häll smeten i en smord form och in i mitten av ugnen i ca 25 minuter på 175 grader.
Frosting
200g philadelphia
50g smör
2 msk sötströ
0,5dl creme fraiche
Saften och skalet från 1/2 lime (hela om du vill ha mer syra)
Gör såhär
Vispa ihop philadelphia (rumstemp), smör, sötströ och limen. Smaka av så du får den syrlighet du önskar. Ställ i kylen en liten stund men tänk på att den stelnar rätt fort då den innehåller smör. Ställ fram en stund innan den ska på kakan, tänk på att kakan måste vara HELT sval annars smäler frostingen.
Vispa ihop philadelphia (rumstemp), smör, sötströ och limen. Smaka av så du får den syrlighet du önskar. Ställ i kylen en liten stund men tänk på att den stelnar rätt fort då den innehåller smör. Ställ fram en stund innan den ska på kakan, tänk på att kakan måste vara HELT sval annars smäler frostingen.

Efter bakning


Recept från klaarslchf @ instagram