HEMMAGJORDA BURGARE MED SÖTPOTATIS-POMMES OCH KARAMELLISERAD LÖK
Krisse är här i Stockholm och jobbar två dagar denna vecka så i förrgår lagade vi hemmagjorda burgare med sötpotatis-pommes och till det karamelliserad lök. FYFAN vad gott det är! Jag har hatat lök heeeela mitt liv och nu är karamelliserad lök det enda jag tänker på. (förutom friterad lök, drägel)
Hamburgarna/biffarna gör vi på nötfärs, ägg, grekisk yoghurt och en skvätt grädde.
Sötpotatisen skär vi i strimlor och häller olja på sen in i ugnen på 200 grader tills de blir mjuka och går sönder lätt.
Karamelliserad lök - ha på mellanvärme. Skär lök i strimlor, stek i en massa smör, när de blivit mjuka så häller ni i ca en halv dl vatten (om jag använder en hel lök) och sen i med lite stevia/sötströ om du vill ha det. Går bra utan med :)
NJUT MED EN STOR KLICK BEARNAISÅS!